| Túrókrémes fánkok málnaöntettel 1 receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók Az öntethez 10 dkg kristálycukor 25 dkg málna A töltelékhez 1 dkg Dr. Oetker Vaníliás Krémpuding 1 db citrom reszelt héja 1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor 15 dkg kristálycukor 50 dkg tehéntúró A sütőlap megkenéséhez Rama A tésztához 2 dl víz 5 db tojás 20 dkg finomliszt 20 dkg Rama Elkészítés: Elkészítés Egy nagyobb lábasba beletesszük a vizet és a Ramát, majd felforraljuk. Ezután hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük, amíg elválik az edény falától. A tűzről levéve, még forrón beleütjük egyenként az egész tojásokat és jól elkeverjük. A masszát habzsákba töltjük és Ramával megkent sütőlapra, kb. 6-6 cm távolságra, diónyi halmokat nyomunk. Előmelegített sütőben, 230 °C-on 5 percig, majd 200 °C-on további 20 percig sütjük. A sütő aljára egy vízzel telt lábast teszünk, hogy a tészta sütés közben gőzt kapjon. (Egyenletesen meleg sütőben süssük, de kb. 15 percig ne nyissuk ki a sütő ajtaját.) 20 perc után kivesszük a vizes lábast és egy sütjük tovább. Amikor kész, levágjuk a fánkocskák tetejét, az üregekbe töltjük a krémet, majd visszahelyezzük rá a tetejüket. A töltelékhez a túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a krémport és az egészet mixerrel összekeverjük. Az öntethez a málnát megmossuk, a cukorral felfőzzük, majd kihűtjük. Tálaláskor a fánkocskákat ízlésesen a tányérra rendezzük és az öntetet mellé csurgatjuk. A fánkok tetejét csokoládémázzal vékony csíkokban áthúzhatjuk. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |