| Túrókrémes fánkocskák málnaöntettel receptSütemények, édességek Hozzávalók: a tésztához: 20 dkg sütőmargarin 20 dkg liszt 5 db tojás 2 dl víz sütőmargarin a sütőlap megkenéséhez a töltelékhez: 50 dkg tehéntúró 15 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 1 db citrom reszelt héja 1 dkg vanília ízű krémpor az öntethez: 25 dkg málna 10 dkg cukor Elkészítés: Egy nagyobb lábasba beletesszük a vizet és a margarint, majd felforraljuk. Ezután hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük, amíg elválik az edény falától. A tűzről levéve, még forrón beleütjük egyenként az egész tojásokat, és jól elkeverjük. A masszát habzsákba töltjük, és margarinnal megkent sütőlapra, kb. 6-6 cm távolságra, diónyi halmokat nyomunk. Előmelegített sütőben 230 fokon 5 percig, majd 200 fokon további 20 percig sütjük. A sütő aljára egy vízzel telt lábast teszünk, hogy a tészta sütés közben gőzt kapjon. (Egyenletesen meleg sütőben süssük, de kb. 15 percig ne nyissuk ki a sütő ajtaját.) 20 perc után kivesszük a vizes lábast, és így sütjük tovább. Amikor kész, levágjuk a fánkocskák tetejét, az üregekbe töltjük a krémet, majd visszahelyezzük a tetejüket. A töltelékhez a túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a krémport és az egészet mixerrel összekeverjük. Az öntethez a málnát megmossuk, a cukorral felfőzzük, majd kihűtjük. Tálaláskor a fánkocskákat ízlésesen a tányérra rendezzük, és az öntetet mellé csurgatjuk. A fánkok tetejét csokoládémázzal vékony csíkokkal díszíthetjük. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |