| Túrógombóc sárgabarack-öntettel receptSütemények, édességek Hozzávalók: 500 g félzsíros tehéntúró 4 ek búzadara 3 ek porcukor 2 ek teljes kiőrlésű búzaliszt 2 tojás 1 tk só Öntethez: 250 g friss sárgabarack (vagy befőtt) 4 ek rostos sárgabarack-ivólé 2 ek sárgabarcklekvár (befőtthöz 4 ek befőttlé, lekvár nélkül) 1 ek rum csipetnyi só Elkészítés: Tojásokat habosra felverjük és hozzáadjuk a cukrot és a sót. Majd még addig verjük tovább, amig a cukor el nem olvad. Ezután bele az előre villával széttört túrót, lisztet és a búzadarát is. Legalább 1 óráig állni hagyjuk, de akár már előzőle estétől hűtőben álln hagyhatjuk. Nagy fazékba minimum 3 liter vizet felrakunk főni, kicsit megsózva. Forrásba lévő vízbe óvatosan beleengedjük a nedves kézzel formált, nagy diónyi gombócokat és fedő alatt legalább 15 percig, kis lángon főzzük. Amég a gombócok főnek, addig elkészítjük az öntetet. Megmosott, meghámozott és kimagozott barackokat villával összetörjük, ráöntjük a gyümölcslevet, lekvárt és a rumot, sót és az egészet összekeverjük. Egészen addig, amég kellően öntet állagúvá nem válik. A leszűrt túrógombóckat az öntettel meglocsolva tálaljuk. Tanácsok: Arányokon nem szabad változtatni, mert így lesz megfelelően kemény és puha is egyben. Megdobható azzal, ha a gombócokba egy szem gyümölcsöt belecsempészünk, vagy ha a kifőtt gombikat megforgatjuk egy kisvajban megpirított morzsában. A recept 6 személyre van. Kalóriatartalom: 257 kcal Szénhidráttartalom: 28,6 gramm Zsírtartalom: 7,5 gramm A receptet beküldte: Venes Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |