| Túró torta sütés nélkül (UPDATE 1) receptHozzávalók: 25 dkg delma light margarin, 50 dkg zsírszegény túró, 3-4 evőkanál porédesítő, 1 evőkanál folyékony édesítő, 1 kis csomag vaníliás fruktóz, 5 dl sovány tej, 1,5 csomag zselatin, kb 15 dkg bármilyen édes U1 keksz, (vagy ha nincs, akkor a cukormentes Detki háztartási keksz is megfelel) kb 10 dkg gyümölcs. Elkészítés: A puha margarint a porédesítővel és a fruktózzal kikeverjük, majd hozzákeverjük az áttört túrót is. A tej felét a folyékony édesítővel felforraljuk, másik felébe pedig leáztatjuk a zselatint. Majd összeöntjük a 2 tejet és a túrós masszához keverjük. Az egészet teljesen homogénre kell keverni. (Nyugodtan keverhetjük habverővel is). Ezt a masszát egy kicsit hűtőbe kell tenni. (Kb 10 perc) Akkor jó, ha sűrűn folyós az állaga. Egy 3 literes lábos aljára alufóliát teszünk, (így könnyebb a végén kiborítani), Majd a következő módon rétegezzük az anyagokat: 1. sor: túrós keverék, 2 sor: keksz, 3. sor: túró, 4. sor gyümölcs szeletek, 5 sor: túró, 6. sor: keksz, 7. sor túró. (Tehát a túrós masszát 4 felé kell elosztani.) A lábost 1-2 órára hűtőbe tesszük, majd szélét körbevágva óvatosan tányérra borítjuk és tetszés szerint díszítjük. Tanácsok: 1. Ha véletlenül sokáig hagytuk a masszát a hűtőben és nagyon megkeményedett, vissza lehet kicsit melegíteni. 2. Az édességét mindenki kóstolja meg, az édesítő arányán lehet változtatni ízlés szerint. Elkészítési idő: 25 perc A receptet beküldte: vaczila Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |