| Túró Rudi hógolyó receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25-30 db-hoz: 50 dkg túró 1 citrom reszelt héja 5 dkg porcukor 5 dkg búzadara / darált keksz Elkészítés: 1. A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, a citrom reszelt héját, és a búzadarát (vagy darált kekszet). Összekeverjük, majd kézzel kisebb gombócokat formázunk belőle, és hűtőbe tesszük kb. 30 percre. 2. Akár azonnal is tálalhatjuk, de megforgathatjuk reszelt csokiban, vagy csorgathatunk rá olvasztott csokoládét is. Nagyon finom a csokival teljesen bevont verzió is, ezt úgy tudjuk elkészíteni, hogy két kiskanál segítségével megmártjuk az olvasztott csokiban a hűtőből kivett túró rudi gombócot, lecsepegtetjük a felesleget, és sütőpapíros tálcára tesszük, és visszatesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen a csokoládé. Tanácsok: A gombóc közepében elrejthetünk egy kis darab narancsos / aszalt barackos marcipánt is – ehhez a felaprított kandírozott narancshéjat / aszalt barackot összegyúrjuk a marcipánnal, és kis gombócot formázunk belőle, amit aztán a túrós gombóc formázásakor a közepébe rejtünk. Kísérletező kedvűek kipróbálhatják akár úgy is, hogy a masszához egy csipetnyi mézeskalács fűszert kevernek A receptet beküldte: turkkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |