| Triplasajtos cukkinis csirkemell receptEgytálételek Hozzávalók: 2 szelet csirkemellfilé 2 db sonkás háromszög sajt 1 csomag mozzarella gomolya 2 ek reszelt trappista sajt 3 nagy szelet gépsonka 1 kis salátacukkini fele 1 mk szárított kapor 3-4 bazsalikomlevél 3-4 szál petrezselyem 4-5 koktél paradicsom 3 ek olívaolaj 1 ek tönkölybúza liszt grill fűszersó só ízlés szerint Elkészítés: A megmosott csirkemellet kinyitjuk, majd húsklopfolóval egy kicsit megütögetjük. Behintjük grill fűszersóval, egy kis olívaolajjal meglocsoljuk (1 ek), majd 10-15 percig pihentetjük. Közben héjastól lereszeljük a megmosott cukkinit, meghintjük egy csipet sóval és belekeverjük a kaprot. A csirkemellet lisztbe forgatjuk. Egy serpenyőben egy evőkanál olajat felforrósítunk és elősütjük a húst, ameddig szép színt kap (oldalanként kb. 4 perc). Egy kerámiatálat kiolajazunk, rárakjuk az elősütött húsokat. A háromszög sajtot elosztjuk 3 egyenlő részre, minden szelet sonkába teszünk belőle, belerakjuk a lereszelt cukkinit és ráhajtjuk a sonka szeletet. A csirkemellre fektetjük a sonkát, ráteszünk egy szelet mozzarellát, egy-egy koktél paradicsomot, reszelt trappista sajtot és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Addig sütjük, ameddig a sajt ráolvad. Tálaláskor bazsalikom levéllel, petrezselyemmel, paradicsommal díszítjük és rizzsel kínáljuk. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |