| Töltöttkáposzta szabolcsiasan Manul Mama módra receptEgytálételek Hozzávalók: 1 laza fej édeskáposzta 1 60/70 deka sertéscomb 1 bögre rizs 1 fej hagyma 1 kis üveg paradicsom ivólé vagy egy kis dobozos süritett paradicsom 2 teáskanál pirospaprika só,bors,ételizesítő ízlés szerint Elkészítés: Az édeskáposztát leveleire szedjük,a levelek kemény közepét kivágjuk és a káposztaleveleket megabáljuk. A húst nagyon apróra felkockázzuk vagy ledaráljuk,mindkét módon finom. Kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát,hozzáadjuk a felaprított húst és fehéredésig sütjük.Hozzáadjuk a nyers rizst és ízesítjük,nem kell sajnálni a fűszert mert a káposzta és a rizs is fel fogja szívni.Nem sütjük tovább,így kerül a káposztába. Amikor a töltelékbe belekevertünk mindent a leveleket megtöltjük.A kisebb levelekbe belerakunk egy kis tölteléket,feltekerjük és az oldalait benyomkodjuk.A nagyobb leveleket kettétépjük és ugyan így járunk el. A lábas aljára vágunk egy kis káposztát a levelekből,szépen rásorakoztatjuk a töltelékeket,majd a tetejére is aprítunk egy kis káposztát.Kevés vizet töltünk a káposztánkra és fedő alatt elkezdjük főzni.Nem kevergetjük csak rázogatjuk,mert a töltelékek széteshetnek.Amikor majdnem megfőtt,ráöntjük a paradicsomlét és készre pároljuk. Friss kenyérrel fantasztikusan finom! Tanácsok: Anyukám főzés közben mindíg kivesz egy tölteléket így ellenőrzi az étel állapotát.A paradicsom mennyiségén bátran lehet módosítani.Én sok paradicsommal szeretem. Nem éppen diétás étel,de nagyon finom!Jó étvágyat kívánok mindenkinek! A receptet beküldte: manul Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |