| Töltött csirke indiai módra receptHúsételek Hozzávalók: 1 db kb. 1,5 kg-os csirke 10 dkg rizs (vagy 1 db főzőtasakos rizs) 15 dkg gomba 1 kis fej hagyma 10 dkg margarin 5 dkg mazsola 1 tojás 1 húsleveskocka vagy ételízesítő só őrölt bors currypor Elkészítés: A csirkét jól megtisztítom,egészben hagyom. A rizst húsleveskockával vagy ételízesitővel ízesített vízben puhára főzöm. Közeben 5 dkg margarinon megpirítom az apróra darabolt hagymát,a vékonyan szeletelt gombát. Sóval,borssal ízesítem,puhára párolom,majd a jól megmosott mazsolát és a rizst is hozzákeverem. Hozzáteszem a tojást is,és izesítem curryporral,jól összedolgozom a masszát. A rizses tölteléket beletöltöm a csirke hasüregébe,a nyílást összetűzöm. A maradék 5 dkg margarint felolvasztom,ezzel kívülről bekenem a csirkét. A csirkét sütőedénybe helyezem,fóliával leborítom,és kb. 1 órán keresztül 200 fokon sütöm. Utána leveszem a fóliát,és a csirkét szép pirosra sütöm a levével időnként meglocsolva. Feldarabolva tálra helyezem,és a benne sült rizzsel tálalom. Tanácsok: Nagyon finom. Aki szereti,még párolt zöldséget is tehet mellé körítésnek. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |