| Tökös süti, más néven Tökkenyér / kezdő háziasszonyoknak is/ receptSütemények, édességek Hozzávalók: 40 dkg reszelt tök,v.cukkini,v.patisszon 3 egész tojás 30 dkg kristálycukor 1 vaníliás cukor 2 dl étolaj 1 kk szódabikarbóna 35 dkg liszt 1 sütőpor 10 dkg darált dió ízlés szerint őrölt fahéj és mazsola Elkészítés: A tojásokat összekeverjük a cukorral,a van.cukorral,az étolajjal és a szódabikarbónával.Hozzáadjuk a lisztet,a sütőport, a darált diót,a lereszelt tököt,a mazsolát és a fahéjat. A masszát zsírozott,lisztezett tepsibe tesszük,majd 25 percre az előmelegített sütőbe toljuk.Mire a keveréshez használt tálat és a reszelőt elmossuk, a tökkenyér már kívánkozik is kifelé a sütőből. Tanácsok: Rutinos háziasszonyok megspórolhatják a reszelőmosogatást,na meg gyorsabban kész lesz,ha egyszerre nagyobb mennyiséget gyalulnak le, és a tökös finomság alapanyagát lefagyasztják. Várjuk meg,amíg a tészta kissé meghül,akkor hintsük meg porcukorral a tetejét és kockákra,vagy téglatestre szeleteljük fel. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: Tikka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |