| Tojástokány paradicsomos rizzsel receptEgytálételek Hozzávalók: 4 tojás, 1 fej vöröshagyma, 1 dl tejföl, 1 ek. liszt, 4 ek. olaj, csipetnyi só, őrölt bors, köretnek: 20 dkg rizs, 1/2 l paradicsomlé, a tetejére reszelt sajt. Elkészítés: A tojást keményre főzzük, megtisztítjuk és karikákra vágjuk. A riszt olajon egy kicsit megpirítjuk, majd 2-szeres mennyiségű paradicsomlével összekevert vízzel felengedjük. Megsózzuk, és lefedve puhára pároljuk. Közben a vöröshagymát a maradék olajon aranysárgára pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és a tejföllel felengedjük. Felforraljuk, majd a tojáskarikákat óvatosan beleforgatjuk. Tálaláskor a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. A tojástokány elkészíthető úgy is, hogy az alapanyagokat csak nyersen összekeverjük, így is nagyon finom. A receptet beküldte: Limmortalite Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |