| Tojásflipp-torta (liszt nélküli tésztával!) receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 10 dkg tejcsokis tortabevonó 5 tojás 8 dkg vaj 8 dkg cukor 20 dkg darált mandula 1 teáskanál sütőpor 6 evőkanál tojáslikőr A töltelékhez: 3 tojás sárgája 6 dl (hab)tejszín 2 csomag (Horváth Rozis) zselatin 4,5 dl tojáslikőr 2 evőkanál rum (vagy pici aroma) 1 csomag vaníliáscukor 1 csomag tejszín ízű pudingpor 1 dl tej 5 dkg porcukor A díszítéshez: 3 csomag félig csokiba mártott ostyatekercs(Tescoban kapható BAHLSEN Waffeletten nevűt szoktam használni) egy pár db tojáslikőrrel töltött csokigolyó/tojás 2 evőkanál tojáslikőr 4 evőkanál porcukor Elkészítés: 1. A sütőt előmelegítjük. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral. A tortabevonót felolvasztjuk, és kicsit hűlni hagyjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A vajat a cukorral krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. A darált mandulát összekeverjük a sütőporral, és a folyékony csokoládét meg a tojáslikőrt belekeverjük. Végül beleforgatjuk a tojások habját, és a kész tésztát a sütőformába öntjük. 175 ’C-on (középen, légkeverésnél 160 ’C-on) 45 percig sütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd kivesszük a formából és lehúzzuk róla a papírt. A tésztát rácson jól kihűtjük. 2. A tejből és 2,5 dl tojáslikőrből megfőzzük a pudingot, majd gyakran keverjük, hogy ne csomósodjon. A vajjal krémesre keverjük a tojássárgáját, majd hozzákeverjük a porcukrot, a vaníliáscukrot és a rumot. A tojáslikőrt miután jól felráztuk, állandóan kevergetve vékony sugárban beleöntjük a krémhez, és jól elkeverjük. Ha teljesen kihűlt a puding, hozzáadjuk a krémhez, és alaposan elkeverjük. 3. A zselatint kb. 2-2,5 dl hideg vízben elkeverjük, majd felforraljuk, hogy kitisztuljon. A csomósodás elkerülése végett gyakori keverés mellett hűtjük. Közben a tejszínt habbá keverjük. Ha kész, óvatosan beleforgatjuk a már elkészült krémbe. 1 evőkanálnyit beleteszek a már hűs, de nem dermedt zselatinba, és elkeverem, majd ezt megismétlem 3X-4X. Végül óvatosan belekeverjük a krémes zselatint a habos krémbe. Fontos hogy kb. azonos hőmérsékletűek legyenek, különben nyálkás anyagot képez csak a zselatin és nem zselésedik. 4. A kihűlt tésztát a kapcsos tortaformába teszem, majd a szélét sűrűn kirakjuk az ostyával úgy, hogy felváltva van felfelé és lefelé az ostya csokis vége. A közepébe töltjük a krémet, és 12 órára hűtőbe rakjuk. 5. Fogyasztás előtt levesszük a tortagyűrűt, a torta tetejét meghintjük egy pici porcukorral, és tojáslikőrcseppekkel. Végül a csokitojásokkal díszítjük. Tanácsok: Kicsit kalóriabomba, de megéri, mert isteni finom! Az alkoholt nem érezni vadan benne, hiszen a feléből kifől, csak egy pikáns ízt ad neki. Lehet hogy bonyolultnak hangzik, de tényleg nagyon egyszerű elkészíteni:) A végeredmény megtekinthető a naplómban:) Sok sikert hozzá és jó étvágyat;) Elkészítési idő: 50 perc Kalóriatartalom: 775 kcal A receptet beküldte: zsófyc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |