| Thai csirkeleves kókusztejjel és chilivel (2 adag) receptLevesek Hozzávalók: 1 zöldcitrom 1-2 friss chilipaprika (ízlés szerint) 3 szál újhagyma 1 kb négycentis friss gyömbérdarab 10 deka kókusztejpor vagy kókusztej - ízlés szerint 1 liter víz fél tyúkleveskocka (vagy húsleves alaplé) 2 teáskanál szójaszósz fél teáskanál barnacukor 1 nagy csirkecomb vagy csirkemell-filé 1 maroknyi friss korianderzöld. Elkészítés: A zöldcitromot megreszelem, félbevágom, és az egyik félnek szűrőn át kifacsarok a levét. A méregerős chilipaprikát kimagozom, aztán ezt és az újhagyma fehér szárát vékony szeletekre felkarikázom. Meghámozom a gyömbért, felkarikázom félcentis korongokká. A kókusztejport közepes méretű fazékba szórom és kézi habverővel kevergetve hozzáöntöm a vizet. Ha már csomómentes, belemorzsolom a leveskocka-felét, és belelötykölöm a szójaszószt. Jöhet a fazékba a többi hozzávaló: beleteszem a barnacukrot, a megreszelt zöldcitromhéjat, az átszúrt zöldcitromlevet, és a felkarikázott chilipaprikát, újhagymát meg gyömbért. Miután ezek belekerültek, fakanállal kevergetve erős lángon felforralom az egészet, és amikor bugyogni kezd, lejjebb veszem a tűzet. A levesalapot 15 percig csendes forrásban tartom. Miközben az illatos egyveleg elrotyog magában. A savanykás zöldcitromlé miatt a kókusztej kicsit kicsapódik, de sebaj, így is nagyon finom lesz; jut időm a korianderzöldre és a csirkecombra. A fűszernövényt apróra vágom, a csirkecombot lebőrözöm, kicsontozom, és a húst egy centis kockákra. Amikor letelt a negyedórás forralás, belekeverem a fazékba a csirkehús-kockákat, és kb. 5 perc alatt puhára főzőm. Végül belevegyítem a korianderzöld-pöttyöket is, aztán megkóstolom a végeredményt. Ízlés szerint még további zöldcitromlével, szójaszósszal, chilivel vagy barna cukorral korrigálható a savanykás, a sós, az erős és az édes ízek meglepően harmonikus összhatása. Tanácsok: A chilit én kimagozom, úgy kevésbé intenzív az "ereje". A receptet beküldte: kiss67 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |