| Tészta tejszínnel és parmezánnal receptTésztafélék Szendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 3-4 személyre 40 dkg tészta 2 evőkanál vaj v. margarin 3 dl főzőtejszín 5 dkg reszelt parmezán, plussz még a tálaláshoz 2 evőkanál frissen vágott petrezselyemzöldje só és frissen őrölt feketebors ízlés szerint Elkészítés: A tésztát főzzük meg lobogó sós vízbe (lehet kevés olajat a főzőlébe tenni). Olvasszunk vajat v. margarint egy nagy tűzálló tálba, adjuk hozzá a tejszínt és a reszelt parmezánt, sózzuk, borsozzuk. Közepes lángon kevergetve főzzük, amíg a sajt megolvad, a szósz besűrűsödik. A tésztát szűrjük le és adjuk a szószhoz, tegyük hozzá a petrezselymet is. Közepes láng felett keverjük össze a tésztát és a szószt. A tetejét (ízlés szerint borsozhatjuk)szórjuk meg még egy kis petrezselyemmel és reszelt sajttal, és azonnal tálaljuk. Tanácsok: Aki a csőbe sütöttet szereti, 180 fokon átsütheti, amíg a sajt megolvad. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: roni nagyi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |