Tutireceptek.hu fejléc

Tepsis krumpli milánói módra recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
60 dkg burgonya,
10 dkg vaj vagy margarin,
5 dkg liszt,
15 dkg pulykasonka,
20 dkg csiperkegomba,
10 dkg reszelt edami sajt,
2 dl paradicsomlé,
só, bors, babérlevél,
petrezselyemzöld

Elkészítés:
A burgonyát megfőzzük, lehet egyszerűen meghámozva, és kockára vágva, de lehet héjában és utána megvágva. Sózzuk, megborsozzuk, és tepsibe rakjuk, de a tepsi alját megkenjük vajjal vagy margarinnal. A felszeletelt gombát megpirítjuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát, és így a burgonyára halmozzuk. A maradék vajból és a lisztből rántást készítünk. A paradicsomlével felöntjük, babérlevéllel, sóval ízesítjük, összeforraljuk, és a burgonyára öntjük. A felaprított petrezselyemzölddel és a sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Petrezselyemlevéllel és felszeletelt retekkel díszíthetjük.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes krumpli » Sajtos tepsis burgonya » Töltött sült krumpli » Ravioli (kínai módra)
» Krumplipüréből » Tepsis-húsos burgonya » Gombás juhtúrós krumpli » Tepsis csülök
» Legfinomabb rakott krumpli » Rakott krumpli 2 » Virslis krumplisaláta » Fokhagymás krumpli*
» Tepsis csülök székelyesen » Krumplis egérke » Tengerész rakott krumpli » Milánói spagetti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.