| Teljes kiőrlésű kenyér élesztő nélkül receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 1 csésze (250 ml)folyékony kovász 1 csésze teljes kiőrlésű búzaliszt 1 csésze teljes kiőrlésű rozsliszt 2 csésze finomliszt 1 ek. sikér (elhagyható) 1 tk. cukor/méz 2 tk. só 1 ek. lenmag (tetszés szerinti magkeverék) kb. 1 csésze langyos víz Elkészítés: A hozzávalókból a szokásosnál kicsit ragacsosabb tésztát dagasztunk, hagyjuk legalább kétszeresére kelni (lassan megy, hidegben akár fél nap is lehet!), átgyúrjuk, formába tesszük, ismét megkelesztjük, a formában, a szokásos módon sütjük. Tanácsok: Bármilyen más, teljes kiőrlésű lisztből készülhet a fenti arányok szerint (pl. lehet csak búza, vagy csak rozs, hajdina, zabliszt, árpaliszt, stb.) A receptet beküldte: algea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |