| Teknősbéka receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 6 tojás 6 evőkanál porcukor 6 evőkanál liszt 1 tasak sütőpor baracklekvár. Krém: 50 dkg túró 2 dl tejföl 6 evőkanál porcukor 1 tasak zselatin. Elkészítés: A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk,és a sárgáját alaposan kikeverjük a cukorral.A fehérjét kemény habbá verjük,majd először a cukros sárgáját,utána a sütőporos lisztet keverjük hozzá.A masszát tepsibe simítjuk,és előmelegített sütőben megsütjük.Melegen feltekerjük,majd amikor kihűlt,szétnyitjuk,lekvárral megkenjük,és visszatekerjük.Folpackkal kibélelünk egy félgömb alakú formát,és a felszeletelt piskótatekercsekből egy sort rakunk bele. A krémhez a túrót villával összetörjük,majd összekeverjük a cukorral,és a tejföllel.Egy dl vizet felforralunk,csomómentesre elkeverjük benne a zselatint,és a túróhoz adjuk.A piskótás formába beleöntjük a krémet,rövid ideig dermedni hagyjuk,majd befedjük lekváros tekercsekkel.Hűtőben egy éjszakán át dermesztjük. Fogyasztás előtt tányérra borítjuk,a fóliát eltávolítjuk.Egy pikótatekercset melléhelyezünk,mintha lába lenne,a feje helyére egy ék alakú szeletet teszünk. A receptet beküldte: pesmár Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |