| Tejszínes zöldségleves húsgombóccal receptLevesek Hozzávalók: 1 db kisebb karfiol 1/2 db karalábé 1/2 db zeller 1 db sárgarépa 1 db fehérrépa 3 evőkanál zöldborsó 1 cs. apróra vagdalt zöldpetrezselyem 1 dl étolaj 2 gerezd préselt fokhagyma 30 dkg darált hús (lehet sertés v. baromfi) 3 evőkanál rizs 1 db tojás 2 késhegynyi őrölt bors 1 kávéskanál pirospaprika 3 db húsleves-kocka 2 dl tejszín 1 evőkanál étkezési keményítő 3 evőkanál reszelt tészta v. kézi tarhonya só Elkészítés: A zöldségeket felkarikázzuk, a karfiolt rózsáira szedjük, a zellert, karalábét szeletekre, majd csíkokra vágjuk és a reszelt tésztával, zöldborsóval olajon felfuttatjuk. A darált húst összevegyítjük 1 kávéskanál sóval, 1 késhegynyi őrölt borssal, 1 kávéskanál pirospaprikával, a rizzsel, petrezselyemmel, fokhagymával, tojással, - és vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk. A zöldséget felengedjük másfél liter vízzel, s amikor felforrt, egyenként beleengedjük a húsgombócokat, hozzáadjuk a húsleveskockákat, késhegynyi őrölt borsot és a húsgombócok puhulásáig főzzük. Egy leveses tálban a tejszínt elkeverjük az étkezési keményítővel és rátálaljuk a forró levest. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |