Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes zöldségleves húsgombóccal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 db kisebb karfiol
1/2 db karalábé
1/2 db zeller
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
3 evőkanál zöldborsó
1 cs. apróra vagdalt zöldpetrezselyem
1 dl étolaj
2 gerezd préselt fokhagyma
30 dkg darált hús (lehet sertés v. baromfi)
3 evőkanál rizs
1 db tojás
2 késhegynyi őrölt bors
1 kávéskanál pirospaprika
3 db húsleves-kocka
2 dl tejszín
1 evőkanál étkezési keményítő
3 evőkanál reszelt tészta v. kézi tarhonya


Elkészítés:
A zöldségeket felkarikázzuk, a karfiolt rózsáira szedjük, a zellert, karalábét szeletekre, majd csíkokra vágjuk és a reszelt tésztával, zöldborsóval olajon felfuttatjuk.

A darált húst összevegyítjük 1 kávéskanál sóval, 1 késhegynyi őrölt borssal, 1 kávéskanál pirospaprikával, a rizzsel, petrezselyemmel, fokhagymával, tojással, - és vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk.

A zöldséget felengedjük másfél liter vízzel, s amikor felforrt, egyenként beleengedjük a húsgombócokat, hozzáadjuk a húsleveskockákat, késhegynyi őrölt borsot és a húsgombócok puhulásáig főzzük.

Egy leveses tálban a tejszínt elkeverjük az étkezési keményítővel és rátálaljuk a forró levest.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes-tepsis krumpli » Tejszínes sült rizs » Tejszínes túrós » Tejszínes tükörtojás
» Tejszínes karalábé sajttal » Húsgombócos zöldségleves » Tejszínes sajtkrémleves » Tejszines karamell
» Tejszínes-tárkony leves » Tejszínes-gyümölcsös rizs » Tejszínes krémes » Tejszínes csirketokány
» Strassbourgi zöldségleves » Cukkinis tejszínes tészta » Sajtos-tejszínes kotlett » Tejszínes epertorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.