| Tejszínes-sajtos csirkemell 1. receptHúsételek Hozzávalók: 1 db nagy csirkemell 2 dl főzőtejszín 15-20 dkg füstölt sajt só bors liszt 1-2 db tojás hagyma és paradicsom Elkészítés: Ezt a receptet anyósomtól lestem el, nagyon-nagyon jól főz :) Az alapreceptben nincs hagyma és paradicsom, de nekem úgy jobban ízlik, illetve én a lisztet kihagyom. A sajtot nagylyukú reszelőn lereszeljük és egy jénai vagy tepsi alját megszórjuk a felével. A csirkelmellet megmossuk, és "lapjával" felvágjuk kb 1cm vastagságú szeletekre. Sózzuk, borsozzuk. Ezután megforgatjuk lisztben és tojásban. A sajtra pakoljuk őket, lehet szorosan is, attól függ, mekkora a tepsi. Majd a tetejére hagyma és paradicsomkarikákat teszünk és a maradék sajttal megszórjuk. Ha maradt tojás, én azt is rá szoktam önteni + tejszínnel meglocsoljuk. Letakarjuk fóliával, előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsütjük :) Mi rizi-bizivel szoktuk enni. Jó étvágyat :) Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: Gabica1987 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |