| Tejszínes burgonyakrémleves receptLevesek Hozzávalók: 4-5 db burgonya, 1-2 db paradicsom (lucullus), 1 csokor petrezselyemzöld (friss, aprított), 4 dl zöldségleveslé, 2 dl tejszín, 2 evőkanál búzaliszt (finom), 5 dkg olaj, 1 db zsemle (friss), 2 db babérlevél (egész), ízlés szerint fehérbors (őrölt), só. Elkészítés: Tisztítsd meg a burgonyát, vágd apró kockákra. Futtasd meg a burgonyát forró olajon, ízesítsd sóval, borssal, babérlevéllel, öntsd fel zöldségleveslével. Keverd simára a liszttel a tejszínt és amikor a burgonya megpuhult, öntsd a leveshez és kavard össze. Vedd ki a babérlevelet a levesből, turmixold le, majd forrald fel még egyszer. Vágd apró kockákra a paradicsomot és a zsemlét. Pirítsd meg a zsemlekockákat. Tálald a burgonyakrémlevest pirított zsemlekockákkal és szórd meg paradicsomdarabokkal. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |