| Tégla süti receptSütemények, édességek Hozzávalók: A piskótához 8-10 tojás (külön a fehérje és a sárgája) 8-10 ek porcukor 8-10 ek liszt 1 tk sütőpor - ezt belekeverjük a lisztbe A krémhez 10 dkg vaj 1 ek lekvár (lehetőleg vmilyen sötét) 2 ek kakaó 1/2 dl aroma (rum, mandula, vanília) 1 cs háztartási keksz + kevés tej Díszítés csokimáz + színes tortadara vagy kókuszreszelék vagy porcukor Elkészítés: A tojásfehérjéből kemény habot verünk , ha jó a hab, akkor beleszórjuk a cukrot, ezt keverjük, amíg el nem olvad benne a cukor. Ezután a tojások sárgáját kanalanként beletesszük, és keverjük tovább, végül beleszórjuk a lisztet, és addig keverjük, míg csomómentes nem lesz. A kizsírozzuk vagy sütőpapírral kibéleljük a tepsit, és 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha a tészta megsült, hagyjuk kihűlni. A krém elkészítése két részből áll: első lépésként a kekszet kisebb-nagyobb darabokban összetörjük, és annyi tejet teszünk bele, hogy félkemény állagot kapjunk, a krém másik felébe beletesszük a maradék hozzávalókat, és kanállal csomómentesre keverjük, utána beleborítjuk a tejes kekszet, és ezt összekeverjük. A tésztát 2 vagy 3 részre osztjuk, és az egyik piskótára ráborítjuk a krémet, egyenletesen elosztjuk, a másikkal pedig befedjük, ha 3 részre osztjuk, akkor csak a krém felét rakjuk az első piskótára, utána megint piskóta, krém és végül piskóta. Végül díszítjük. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |