| Tárkonyos zöldbab bográcsban receptEgytálételek Hozzávalók: 5-6 evőkanál libazsír kb. 40 dkg vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 2 db zöldpaprika 3-4 kávéskanál színes, házi paprika kb. 7 dl lehetőleg házi főzésű paradicsom 15 dkg paprikás griller 25 dkg göngyölt debreceni 1 kávéskanál frissen órölt köménymag 1 csapott evőkanál tört kapor 2 csapott evőkanál tárkony kb. 70 dkg üveges zöldbab (fagyasztottal is jól sikerült) 1 evőkanál darált cseresznyepaprika krém só ízlés szerint 1 kupica pálinka 1-2 doboz sör Elkészítés: Bográcsban a libazsírt megolvasztom, majd a karikára szelt vöröshagymákat beleteszem, 1 kávéskanál sót hozzáadok, elkeverem, és megiszom az egy kupica pálinkát. Ezután fokhagymanyomón 1 gerezd fokhagymát belenyomok. Összevágom a paprikát apróra, beleteszem ezt is, majd a színes paprikát elkeverem vele. Hozzáteszem az őrölt borsot és a köménymagot. Lassú tűzőn főzöm, hogy a hagyma ne főjön szét. Amíg egyet rottyan, iszom egy kis sört, mert férfiember alkohol nélkül nem tud fogyasztható ételt készíteni. A kolbászokat karikázva beleteszem a bográcsba, és a paradicsomot is ráöntöm. Mikor elkezd rotyogni, a tenyeremben összemorzsolom a kaprot, beleszórom a tárkony felével. Kb. 15 percig főzöm, óvatosan kevergetve, hogy ne égjen le. Ha sűrű, még paradicsomlevet öntök hozzá. Kevergetés közben jólesik egy kis sör. Sörivásután beteteszem a lecsókolbászt, a maradék tárkonyt, zúzott fokhagymát, és még 10 percig főzöm. Közben lecsúrgatom a babról a lét, és beteöntöm a bográcsba. Óvatosan elkeverem, és hagyom egyet rottyanni, majd sóval és darált cseresznye paprikával ízesítem, és 5-6 percet hagyom főni. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |