Tutireceptek.hu fejléc

Tárkonyos-tejföfös csirketokány recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
20 dkg vagdalt csirkehús
1 fej hagyma
1 tojás sárgája
3 evőkanál liszt
2 dl tejföl

3 evőkanál összevagdalt tárkony
kevés olaj

Elkészítés:
A felaprított hagymát egy kevés olajon megpirítom, majd hozzáadom a vagdalt csirkehúst. Amikor megfehéregett, felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi. Amire az lefő róla, addigra a hús is megfő. Ekkor a húst kiveszem, majd a megmaradt lébe még öntök kb. 1 dl vizet. Egy kis tálkában összekeverem a tojás sárgáját a liszttel, tejföllel, tárkonnyal, majd lassan hozzáadom a léhez. Amikor besűrüsödik, visszateszem a húst.


A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyümölcsös Csirketokány » Csirkemájas csirketokány » Tejszínes csirketokány » Triplán fűszeres csirke
» Sajtos csirke jénaiban » Nigella féle tepsis csirke » Csirkés-zöldséges » Zöldcitromban pácolt lazac
» Pikánsan pácolt csirkecomb » Alföldi húsgombóc » Finom csirkefalatok » Csirkés-sonkás rizs
» Dinsztelt máj anyu módra » Pikáns borjúsült » Mézes csirke 2. » Túróval töltött husi


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.