| Tárkonyos-tejföfös csirketokány receptHúsételek Hozzávalók: 20 dkg vagdalt csirkehús 1 fej hagyma 1 tojás sárgája 3 evőkanál liszt 2 dl tejföl só 3 evőkanál összevagdalt tárkony kevés olaj Elkészítés: A felaprított hagymát egy kevés olajon megpirítom, majd hozzáadom a vagdalt csirkehúst. Amikor megfehéregett, felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi. Amire az lefő róla, addigra a hús is megfő. Ekkor a húst kiveszem, majd a megmaradt lébe még öntök kb. 1 dl vizet. Egy kis tálkában összekeverem a tojás sárgáját a liszttel, tejföllel, tárkonnyal, majd lassan hozzáadom a léhez. Amikor besűrüsödik, visszateszem a húst. A receptet beküldte: Mókica Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |