| Tarkabab főzelék rántás nélkül, saját anyagával sűrítve receptFőzelékek Hozzávalók: 500 g tarkabab 1 nagy fej hagyma só bors babérlevél 3 db majoranna 1 csipet őrölt kömyény 1 csipet fokhagyma 2 gerezd aprítva pici ecet 12%-os tejföl-fél kis doboz Elkészítés: A babot előző este beáztatom, majd reggel leöntöm róla a levet, átmosom.Fölteszem főni annyi vízben ami jól ellepi a ketté vágott hagymával, fűszerekkel.Mikor félig megfőtt megsózom.Majd mikor teljesen puha a bab akkor 1/3 részét kiveszem a hagymával együtt és leturmixolom.Majd a babot és a turmixot összerottyantom a tejföllel.Pici ecettel ízesítem. Tanácsok: Zsiradék, liszt nélkül készül.A tejföl is elhagyható!Nagyon egészséges elkészítési mód és finom, krémes sűrű főzeléket kapunk. A receptet beküldte: judit87 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |