Tutireceptek.hu fejléc

Szüretelők sültje szőlőmártással recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg. sertéstarja, 10-15 dkg. vaj, 4-5 evőkanálnyi liszt, só, csipetnyi őrölt fehér bors, 60-70 dkg. fehér szőlő, 1 dl. fehér bor, fél deciliter tej, 1 egész citrom leve,

Elkészítés:
A vékonyra szeletelt tarját kissé kiklopfoljuk, majd kevés sóval és csipetnyi őrölt fehér borssal megszórjuk és a lisztben megforgatjuk. A felforrósított vajban a szeletek mindkét oldalát hirtelen elősütjük, meleg helyen tároljuk. A visszamaradó vajban a maradék lisztet elkeverjük, hozzáadunk 30-35 dkg. leszemezett fehér szőlőbogyó kipréselt levét amihez hozzákeverjük a fehér bort és a tejet, majd kiforraljuk.Ezt követően a citrom levét is hozzákeverjük és a szeleteket visszarakva a húst készre pároljuk.Ekkor hozzáadjuk a maradék szőlőbogyót is és még egyszer átforralva azonnal tálaljuk.

Tanácsok:
A hús lehet pulyka, filézett csirkemell, vagy más is ízlés szerint. Köretnek a burgonyakrokett , párolt rizs ajánlott.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Libamáj szőlőmártással » Csirkével töltött gomba » Gombás vörösboros tokány » Alföldi füstölt disznósajt
» Csirkés leveles-táska » Vadas, marha húsból » Szilvás csirke » Baconos rakott csirke
» Sertésszűz sütőzacskóban » Sajtos csirkemell » Borzashús » Májas húsgolyó
» Csirkemell palacsinta » Bakonyi betyárgombóc » Sertésragu » Szambusza


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.