| Szüretelők sültje szőlőmártással receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg. sertéstarja, 10-15 dkg. vaj, 4-5 evőkanálnyi liszt, só, csipetnyi őrölt fehér bors, 60-70 dkg. fehér szőlő, 1 dl. fehér bor, fél deciliter tej, 1 egész citrom leve, Elkészítés: A vékonyra szeletelt tarját kissé kiklopfoljuk, majd kevés sóval és csipetnyi őrölt fehér borssal megszórjuk és a lisztben megforgatjuk. A felforrósított vajban a szeletek mindkét oldalát hirtelen elősütjük, meleg helyen tároljuk. A visszamaradó vajban a maradék lisztet elkeverjük, hozzáadunk 30-35 dkg. leszemezett fehér szőlőbogyó kipréselt levét amihez hozzákeverjük a fehér bort és a tejet, majd kiforraljuk.Ezt követően a citrom levét is hozzákeverjük és a szeleteket visszarakva a húst készre pároljuk.Ekkor hozzáadjuk a maradék szőlőbogyót is és még egyszer átforralva azonnal tálaljuk. Tanácsok: A hús lehet pulyka, filézett csirkemell, vagy más is ízlés szerint. Köretnek a burgonyakrokett , párolt rizs ajánlott. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |