| Sztracsatella muffin (Update 1) receptHozzávalók: 6 dkg diabetikus csokoládé (Aki nem spórol annyira a kalóriákkal tehet bele 10 dkg-t is.) 15 dkg Delma light margarin 4 evőkanál porédesítő ( de ízlés szerint) 1 csipet só 2 kiskanál vanília aroma 2 tojás kb 2-2,5 dl cukormentes tejszín kicsit felverve 15 dkg csökkentett szénhidrát tartalmú liszt (Én most MM és fehérliszt keverékét használtam) 1 kiskanál sütőpor (Kb fél csomag) Elkészítés: A lisztet elkeverjük a sütőporral és a pici csipet sóval. A csokit apró kockákra vágjuk, és belekeverjük a lisztbe, úgy hogy egy picit félreteszünk a muffinok tetejének szórásához is. A tojásokat a vanília aromával és az édesítővel kissé felverjük, majd a margarint is hozzákeverjük. A masszát a felvert tejszínnel tovább lazítjuk. Végül összekeverjük a liszttel. 5-10 percig állni hagyjuk. Ha esetleg nagyon besűrűsödik, egy pici tejjel vagy tejszínnel még lazíthatjuk. Muffin formákba adagoljuk, tetejére még szórunk egy kis csokit, majd megsütjük. Tanácsok: Kép a naplómban 572-es bejegyzésnél. Kalóriatartalom: 65/db kcal Szénhidráttartalom: 5,4 gramm A receptet beküldte: vaczila Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |