| Szilveszteri virslis párnácskák receptSütemények, édességek Hozzávalók: 500g rétesliszt 600g finomliszt 500g RAMA margarin 400g tejföl 50g élesztő 3db tojás 2ek só 2ek kristálycukor 400g Pick juhbeles virsli Elkészítés: A hűtőből kivett tejfölbe belemorzsolom az élesztőt és teszek hozzá kristálycukrot, összekeverem, félre teszem. A lisztbe bele teszem a margarint és elmorzsolom benne. Adok hozzá sót és belekeverem a tejfölös élesztőt. Összedolgozom, majd beleütöm a két egész tojást. Még egyszer jól eldolgozom és konyharuhával letakarva pihentetem 1-2 órát. Fél ujjnyira nyújtom a tésztát és az 1-2 ujjnyira vágott virslit elhelyezem az alján 1 sorba, közöket hagyva. Feltekerem, majd éles késsel elvágom a virslik között a tésztát. A párnácskák végeit villával lenyomom, hogy összetapadjanak, a tetejét ferdén bevagdosom késsel (mint a fornettis péksütiken). Kiolajozott hagyományos méretű tepsire teszem őket. Nem kell nagyon távol, de túl közel sem. Tojással megkenem a tetejét, majd 200 fokos sütőben 40-50perc alatt készre sütöm. Tanácsok: A liszt lehet kicsit több, vagy kevesebb is. Amikor hajtod fel a tésztát benne a virslivel, a tekerés nyúljon alá, hogy sütéskor ne keljen szét és ne nyíljon ki a párnácska. Reszelt trappista sajtot is lehet a tetejére szórni sütés előtt. Ebből a mennyiségből 2 hagyományos méretű tepsivel sül ki. A receptet beküldte: d'moni Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |