| Szilveszteri kocsonya egyszerűen receptHúsételek Hozzávalók: 2 db egész, friss sertés csülök (kiegészíthető bőrkével vagy félbe vágott sertés lábbal), 2 marék megpucolt fokhagyma, 1 marék szemes fekete bors, 1 evőkanál só, 1 fej héjas vöröshagyma, kb 6-7 liter víz. Elkészítés: A csülköket átnézzük, megtisztítjuk. A felesleges szőrszálakat bőrdarabkákat eltávolítjuk, majd megmossuk és egy 10 literes fazék aljára tesszük. Felöntjük hideg vízzel és a tűzhelyre tesszük. Hozzáadjuk a 2 marék fokhagymát, az 1 fej héjas vöröshagymát, 1 marék szemes fekete borsot és addig gyöngyözve főzzük, amíg a csontok könnyen kifordulnak a csülökből. Csak ekkor sózzuk a levet. A csülköket kivesszük a léből, ki csontozzuk és a húst a tányérokban szétosztjuk. A kocsonya levét leszűrjük és ha kissé meghűlt leszedünk róla annyi zsírt, amennyit csak lehet. Ezután a lét szétosztjuk a tányérokba és hűvös helyen hagyjuk megdermedni. Tanácsok: Húslevesből visszamaradt, főtt sárgarépát, gyökeret és félbe vágott tojást is rakhatunk a tálaló tányérokra és erre tesszük a húst és rámerjük a levet. Így mutatósabb lesz.Ha megdermedt a kocsonya meghintjük kevés csemege fűszerpaprikával is. Tálaljuk ecetes vöröshagymával, vagy csípős darált paprikával és friss kenyérrel. Elkészítési idő: 240 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |