| Szilvalekváros-túrós „lángos” receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 1/2 kg liszt, 1/2 csomag élesztő, 2-3 evőkanál étolaj, 2-3 dl tej, 5 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, 1 csipet só Krémhez: 0,5 kg túró, 2 tojás, 1 csomag vanillin cukor, 2 evőkanál szilvalekvár, és ízlés szerint cukor. Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk a meglangyosított tejben, közben a lisztet, a sót, a porcukrot elkeverjük. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a 2 tojássárgáját és az olajat. Jól kidolgozzuk. A tésztának félkeménynek kell lennie, hogy lehessen nyújtani. A tésztát megkelesztjük, és lisztezett felületen kinyújtjuk, majd kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük, úgy, hogy a széleit 1cm magasságig felhajtjuk, hogy a töltelék majd ne folyjon le. A túróhoz hozzákeverjük a tojásokat és a vanillin cukrot. Ezután hozzákeverjük a lekvárt. A lekvár édességétől, és ízléstől függően adagoljuk a cukrot. A kész krémet a tészta tetejére kenjük. kb. 190 fokos sütőben addig sütjük, míg a tészta szélei pirulni nem kezdenek. Kb. fél óra. Tanácsok: Lehet lekvár nélkül is készíteni a krémet, viszont akkor kicsit több cukor kell bele, de persze mindenki ízlés szerint édesítheti. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Napsugár1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |