Tutireceptek.hu fejléc

Szezánmagos sajtos puffancs recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
1/4 l tej
8 dkg margarin
16 dkg liszt
4 egész tojás
13-15 dkg reszelt sajt
(fele legyen füstölt sajt)
1 kk só
szezánmag, v. köménymag

Elkészítés:
A tejbe beleteszem a sót, felforralom, beleteszem a margarint, majd állandó kavarás közben beleszórom a lisztet. Nem kell megijedni, szinte másodpercek alatt tészta lesz, annyira besűrűsödik. Hagyni kell kihűlni. Az egyik tojás sárgáját félre kell tenni, a többi tojást egyenként beledolgozom a tésztába. Akkor jó, ha szép sima a massza. Itt még nyugodtan utána lehet sózni, ha kell. Ha kész, hozzá keverem a reszelt sajtot. Én már csináltam csak egyfajta sajttal is, akkor is finom, de az az igazi, ha fele trappista, a másik fele valamilyen füstölt sajt. Vizes teás kanállal dió nagyságú halmokat szaggatok a zsírozott sütőlemezre, belekalkulálva, hogy sütés közben majdnem kétszeresére dagad, ne érjen majd össze..., majd a tetejüket megkenem a félretett tojás sárgájával. Megszórom bőven szezánmaggal, és közepes hőfokon kb. 40-45 percig sütöm!

Tanácsok:
Nagyon fini, érdemes kipróbálni, és nem nagyon nehéz, mert én is +tudom csinálni :) sok sikert hozzá!

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Böbi67


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos stangli » Szalonnás-sajtos falatkák » Karfiolpuffancs I. » Sajtos karfiolpogácsa
» Sajtos sütemény » Sajtos korong » Sajtos tejfölös csirke » Túróspuffancs II.
» Sajtos-barackos csirkemell » Csodasajtos sós sütemény » Sajtos perecek » Feta-sajtos rakott krumpli
» Edit sajtos perece » Sajtos rózsák » Tejfölös-sajtos hús » Puha sajtos rúd


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.