| Szezánmagos sajtos puffancs receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 1/4 l tej 8 dkg margarin 16 dkg liszt 4 egész tojás 13-15 dkg reszelt sajt (fele legyen füstölt sajt) 1 kk só szezánmag, v. köménymag Elkészítés: A tejbe beleteszem a sót, felforralom, beleteszem a margarint, majd állandó kavarás közben beleszórom a lisztet. Nem kell megijedni, szinte másodpercek alatt tészta lesz, annyira besűrűsödik. Hagyni kell kihűlni. Az egyik tojás sárgáját félre kell tenni, a többi tojást egyenként beledolgozom a tésztába. Akkor jó, ha szép sima a massza. Itt még nyugodtan utána lehet sózni, ha kell. Ha kész, hozzá keverem a reszelt sajtot. Én már csináltam csak egyfajta sajttal is, akkor is finom, de az az igazi, ha fele trappista, a másik fele valamilyen füstölt sajt. Vizes teás kanállal dió nagyságú halmokat szaggatok a zsírozott sütőlemezre, belekalkulálva, hogy sütés közben majdnem kétszeresére dagad, ne érjen majd össze..., majd a tetejüket megkenem a félretett tojás sárgájával. Megszórom bőven szezánmaggal, és közepes hőfokon kb. 40-45 percig sütöm! Tanácsok: Nagyon fini, érdemes kipróbálni, és nem nagyon nehéz, mert én is +tudom csinálni :) sok sikert hozzá! Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Böbi67 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |