| Szezámmagos csirkemell grillezett padlizsánnal. receptEgytálételek Hozzávalók: • két kisebb, filézett csirkemell • egy jó nagy padlizsán • 1,5 dl tejszín • 2 evőkanál vaj • 2 evőkanál olíva olaj • kevéske fehérbor • 60 dkg hámozott, konzerv paradicsom • ízlés szerint só, bors Elkészítés: A csirkemelleket, besózom, majd megforgatom a szezámmagban. Utána mindkét oldalukat megsütőm egy serpenyőben forró vajon, amihez hozzáadok egy kis fehérbort is. Ezután felgöngyöljük a csirkemelleket, hogy tálaláskor szép kerek szeleteket vághassunk. A szószhoz a darabolt paradicsomot felfuttatom a tejszínnel egy másik serpenyőben. Sózom, borsozom, összeforralom és már kész is. A padlizsánt szeletekre vágom, besózóm és tíz percig állni hagyom, hogy kieressze magából a kesernyés ízeket. Utána egy kis olivával meglocsolva a sütőben grillezem őket. Amint megpirultak, tálalhatok is. A receptet beküldte: Manon Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |