Tutireceptek.hu fejléc

Szezámmagos csirkemell grillezett padlizsánnal. recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
• két kisebb, filézett csirkemell
• egy jó nagy padlizsán
• 1,5 dl tejszín
• 2 evőkanál vaj
• 2 evőkanál olíva olaj
• kevéske fehérbor
• 60 dkg hámozott, konzerv paradicsom
• ízlés szerint só, bors

Elkészítés:
A csirkemelleket, besózom, majd megforgatom a szezámmagban. Utána mindkét oldalukat megsütőm egy serpenyőben forró vajon, amihez hozzáadok egy kis fehérbort is. Ezután felgöngyöljük a csirkemelleket, hogy tálaláskor szép kerek szeleteket vághassunk. A szószhoz a darabolt paradicsomot felfuttatom a tejszínnel egy másik serpenyőben. Sózom, borsozom, összeforralom és már kész is. A padlizsánt szeletekre vágom, besózóm és tíz percig állni hagyom, hogy kieressze magából a kesernyés ízeket. Utána egy kis olivával meglocsolva a sütőben grillezem őket. Amint megpirultak, tálalhatok is.


A receptet beküldte: Manon


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos májas csirkemell » Csirkemell sajtmártásban » Csirkemelles saláta » Baconos-sajtos csirkemell
» Csirkemell tejmártásban » Csirkemell lipcsei módra » Kefires csirkemell » Sajtos töltött csirkemell
» Sajtos csirkemell gombával » Mediterrán csirkemell » Borzas csirkemell U1 » Borzas csirkemell 3.
» Csirkemell eperszósszal » Csirkemell a' la pannónia » Gombás-sonkás csirkemell » Banános-baconos csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.