| Széna-szalma receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 friss tojás, 1 kg liszt, 15 dkg porcukor, 10 dkg rumban áztatott mazsola, 18 dkg darált dió. Elkészítés: A lisztből a tojásokkal gyúrjunk 2 nagy levél tésztát, és vágjuk gömbölyű metéltre. A metélt egyik felét főzzük ki sós vízben, szűrjük le, és forgassuk bele forró vajba. A másik felét forró zsírban süssük rózsaszínre. Tűzálló tálba rétegezve rakjuk le a tésztát. Az alsó réteg főtt tészta legyen, melyre szórjunk porcukorral, és mazsolával elkevert darált diót. Erre egy réteg zsírban sült tészta következik. Folytassuk addig a rétegezést, míg a tészta el nem fogy. Előmelegített sütőben néhány percig süssük. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |