| Szedres-banános gyümölcstorta receptHozzávalók: A tortához: 5 tojás 5 ek glukonon 1 cs vaníliás cukor 5 ek liszt (2/3-1/3 arányban szoktam a lisztet és a keményítőt keverni) 1/2 kk sütőpor csipet só A töltelékhez: 4 dl tej 1 cs vaníliás pudingpor 20 dkg szeder 2 banán 1/2 cs Dr.Oetker gyümölcskocsonya Elkészítés: A gyümölcstorta formát kivajazzuk, és kilisztezzük. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük, majd a hűtőszekrénybe tesszük, amíg a többivel el nem készülünk. A tojások sárgáját habosra keverjük a vaníliás porcukorral(glukonon), és amikor már szép fényes, óvatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Ezután elővesszük a hideg tojáshabot, és kb. az 1/3-ával durván fellazítjuk a masszát, utána pedig nagy mozdulatokkal belevegyítjük a többit. A formába öntjük, és betesszük az előmelegített sütőbe. Kb.15-20 perc sütési idő kell neki. (Én szoktam a sütő aljába egy kis edényben vizet rakni!) Miután megsült, óvatosan kivesszük a formából, és hűlni hagyjuk. Közben alufóliából peremet készítünk úgy, hogy a torta peremébe állítjuk, és hagyjuk, hogy a peremen túllógjon (ld. kép). Közben a pudingon lévő útmutatás alapján megfőzzük a pudingot, azzal a különbséggel, hogy csak 4 dl tejet használunk. Ha kész, a felét a tortára kenjük, és rátesszük a szedret. A maradék pudingot pedig erre öntjük. A felszeletelt banánt a torta tetejére sorakoztatjuk. A gyümölcskocsonya felét 1,5 dl vízzel összefőzzük, majd egy kicsit hűlni hagyjuk. Ha már kezd dermedni, óvatosan a tortára öntjük, majd megvárjuk, míg a torta teljesen kihűl. Ezután már eltávolítható a fólia, és gyorsan bekebelezhető a torta. Tanácsok: sütési hőfok: 180 °C sütési mód: alul-felül sütés A receptet beküldte: marcipanbaba 34 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |