| Svéd gombasaláta 4 személyre receptSaláták, öntetek Hozzávalók: * 2 evőkanál olívaolaj * 1 kisebb darab vöröshagyma, nyers * 500 gramm csiperke * 50 gramm paradicsompüré * 1 mokkás kanál konyhasó, durvára őrölt * 1 mokkás kanál fehérbors, őrölt, szárított * 1 teáskanál cukor, kristály * 0.1 dl citromlé, édesítetlen Elkészítés: Az olajat megforrósítjuk, és világosra pirítjuk benne az apróra vágott hagymát. Beletesszük a cikkekre vágott gombát, a fűszerekkel puhára pároljuk. Mikor a saját levét elfőtte, belekeverjük a paradicsompürét, és még rövid ideig pároljuk. Jégbe hűtve tálaljuk. Kalóriatartalom: 132 k kcal Szénhidráttartalom: 8 g gramm Zsírtartalom: 7 g gramm A receptet beküldte: cicaanya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |