| Sült csirkecomb almával és hagymával UPDATE 1 receptHozzávalók: 4 csirkecomb 8 fej vöröshagyma 8-10 zöldalma 2dl olívaolaj csipetnyi majoránna tengeri só Elkészítés: Fűszerezd a bőr nélküli csirkecombokat sóval és majoránnával, majd tedd őket tűzálló tálba. Az almákat magozd ki (hámozni nem kell), vágd fel cikkekre, a megtisztított hagymákat pedig szeld egy centi vastag karikákra. Ezekkel borítsd be a hús, majd locsold meg az egészet olívaolajjal és kevés vízzel. Fóliával befedve tedd a tálat 180 fokos sütőbe, ahol az étel inkább párolódni semmint sülni fog. Nagyjából fél óra alatt elkészül. A körettel nem kel külön veszkődni, mivel a sült hagyma és az alma nagyszerűen helyettesíti azt. Tanácsok: Arra kell figyelni, hogy az alma ne édes fajta legyen, mert sütés közben kifolyik a cukor és mázként dermed rá az ételre. Ebben az esetben az étel már csak update 2-s kódú. Így inkább savanyúbb zöldalma vagy idared javasolt. Elkészítési idő: 45 perc Kalóriatartalom: 410 kcal A receptet beküldte: Jaffa87 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |