Tutireceptek.hu fejléc

Sült csirkecomb almával és hagymával UPDATE 1 recept

Kategória:


Hozzávalók:
4 csirkecomb
8 fej vöröshagyma
8-10 zöldalma
2dl olívaolaj
csipetnyi majoránna
tengeri só

Elkészítés:
Fűszerezd a bőr nélküli csirkecombokat sóval és majoránnával, majd tedd őket tűzálló tálba. Az almákat magozd ki (hámozni nem kell), vágd fel cikkekre, a megtisztított hagymákat pedig szeld egy centi vastag karikákra. Ezekkel borítsd be a hús, majd locsold meg az egészet olívaolajjal és kevés vízzel. Fóliával befedve tedd a tálat 180 fokos sütőbe, ahol az étel inkább párolódni semmint sülni fog. Nagyjából fél óra alatt elkészül. A körettel nem kel külön veszkődni, mivel a sült hagyma és az alma nagyszerűen helyettesíti azt.

Tanácsok:
Arra kell figyelni, hogy az alma ne édes fajta legyen, mert sütés közben kifolyik a cukor és mázként dermed rá az ételre. Ebben az esetben az étel már csak update 2-s kódú. Így inkább savanyúbb zöldalma vagy idared javasolt.

Elkészítési idő: 45 perc
Kalóriatartalom: 410 kcal

A receptet beküldte: Jaffa87


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes-narancsos csirkecomb » Kakaós csiga (Update 1) » Fokhagymás tarja Update1 » Túrótorta (update 1)
» Diós sajt almával » Csirkecomb pékné módra » Savanyú káposzta almával » Sült csirkecomb
» Fitness keksz (update 2) » Székelykáposzta Update1 » Ananászos csirkecomb » Vanília Dream Update1
» Fahéjas elalvás Update1 » Marinált csirkecombok » Kaukázusi csirkecombok » Tepsiben sütött csirkecomb


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.