| Sült csirke gombás töltelékkel receptHúsételek Hozzávalók: 8 db csirke felsőcomb 20 dkg csiperkegomba 1 db főtt tojás 1 db tojás 1 ek napraforgó olaj 1 db zsemle só ízlés szerint 3 csipet őrölt fekete bors 0.5 dl tej 8 csipet kakukkfű 0.5 dl napraforgó olaj (sütéshez) 4 evőkanál víz Elkészítés: A gombát tisztítás után apró darabokra vágjuk. Enyhén sós vízben pár percig puhára főzzük, majd tésztaszűrővel kiszedjük, és hűlni hagyjuk. A főtt tojást szintén apró kockákra vágjuk. A tejbe beáztatjuk a zsemlét, és jól kinyomkodjuk. A zsemléhez keverjük a az aprított gombát és a főtt tojást. Hozzáadjuk az olajat, a sót, borsot és az egész nyers tojást. (Ha lágy lenne, kevéske zsemlemorzsával szilárdíthatjuk.) A tölteléket legalább fél órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjen. A csirkecombokat besózzuk, és egy-egy csipet kakukkfüvet szórunk a csontos részéhez. A bőr alá tesszük a tölteléket egy kis kanál segítségével, majd egy kiolajozott tepsibe rakosgatjuk a húst, és alufóliával betakarjuk. Aláöntjük a vizet, és előmelegített sütőbe tesszük. 30 perc elteltével kivesszük a sütőből, és levesszük a fóliát. Meglocsoljuk a hús tetejét a zsiradékkal, és visszatesszük a sütőbe. Szép, piros ropogósra sütjük, és tetszőleges körettel tálaljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |