Tutireceptek.hu fejléc

Spenótszószos tészta recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
50 dkg száraztészta (lehetőleg durumbúzából, penne, csiga)

10 dkg húsos szalonna vagy olívaolaj vagy vaj

2 nagy marék spenót

3-4 szál újhagyma (hagyma is jó)

vegyes zöldfűszer ízlés szerinti összeállításban (kakukkfű, oregano, rozmaring, borsikafű, koriander stb.)

2 dl tejföl vagy tejszín

5 dkg reszelt sajt

1 gerezd fokhagyma



bors

Elkészítés:
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük.
Ha húsos szalonnával készítjük, akkor azt kockára vágva kiolvasztjuk, és a pörcöket félretesszük.
Szalonna helyett hevíthetünk csak olívaolajat vagy vajat is.
A forró zsiradékban lepirítjuk a karikára vágott hagymát és a felaprított zöldfűszer felét, majd hozzáadjuk az összevágott spenótot és puhára pároljuk.
A végén beleszórjuk a többi zödfűszert és belereszeljük a fokhagymát.
Hozzáöntjük a tejszínt vagy tejfölt, és botmixerrel krémesre turmixoljuk.
Hozzáreszeljük a sajtot, sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk, és belekeverjük a kifőtt tésztát. Tálaláskor a szalonnapörcökkel megszórjuk.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mandulás tészta » Mexikói tésztás csirke » Sajtos tesztasalata » Töltött kagylótészták
» Töltött kagylótészta » Lasagnetészta (egyszerű) » Rakott tészta brokkolival » Mazsolás túrós tészta
» Tarka tésztasaláta » Sült tészta pulykahússal » Zöldpaprika sörtésztában » Hússal töltött tészta
» Pizza - pizzatészta nékül » Tészta tejfeles öntettel » Brokkolis-gombás tészta » Bortésztába burkolt szilva


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.