| Spenótos zabpehely lágy tükörtojással receptFőzelékek Hozzávalók: 100 g zabpehely 45 dkg spenót (fagyasztott) 3 dl víz 2-3 gerezd fokhagyma só ízlés szerint 4 db tojás 1.5 teáskanál olívaolaj bors ízlés szerint Elkészítés: Egy kis lábosba feltesszük a zabpelyhet a vízzel főni. (Azért nem írtam konkrét mennyiséget, mert ha elfő, úgyis kell hozzá adagolni, keverhetőnek kell lennie, el sem lehet rontani.) Szóval főzés közben időnként kevergetni is kell. Legyen picit latyakos. Ha fehéres, ragacsos állaga lesz, akkor hamarosan jó. (kb. 5 perc) Amikor megfőtt a zabpehely (fehéres, krémes, latyakos), beletesszük a spenótot. Beletesszük a fokhagymát is, kis sót (ami minél kevesebb, annál egészségesebb). Ízlés szerint tehetünk bele egy kis borsot is, ha fűszeresebbre akarjuk. Már kész is. Kevéske olajon vagy zsíron süssük meg a tojásokat lágyra, a sárgája folyjon. Nekem 2 db/fő kellett. Tanácsok: Tálaljuk, és fogyasztjuk. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |