| Spenótos galuska, sajtos mártással receptEgytálételek Hozzávalók: -liszt -tojás -só -spenót (mirelit) -20 dkg angolszalonna -10 dkg natúr sajtkrém -2 dl tejszín -vaj Elkészítés: Lisztből, tojásból és vízből kemény galuskatésztát keverünk. Hozzá annyi spenótot, hogy szép zöld legyen a massza. majd forró, sós vízben kifőzzük. Leszűrjük és vajban megforgatjuk. Lis olajon az apróra felkockázott angolszalonnát hírtelen megpirítjuk és felengedjük kis vízzel, s így puhára pároljuk. Bele a ,,rúd sajtkrémat", meg a tejszínt és csomómentesen elkeverjük. Ezzel locsoljuk meg a galuskát. Tanácsok: Ha friss a spenótünk akkor felhasználás előtt kis zsiradékon, sóval, megdinszteljük. Elkészítési idő: 440 perc Kalóriatartalom: 40 kcal A receptet beküldte: Venes Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |