| Spenót tej nélkül, burgonyával- babáknak 6 hónapos kortól receptHozzávalók: 1 doboz kiolvasztott mirelit spenót 1/4 része 1 közepes méretű hasábra/kockára vágott, főtt burgonya a burgonya főzőleve 1 csapott teáskanálnyi teljes kiőrlésű búzaliszt étolaj (kb. 1 evőkanálnyi) csipetnyi só (pici babáknál nem javasolt!) Elkészítés: Világos rántást készítek az étolajból és lisztből, majd hozzáteszem a kiolvasztott spenótot. Felöntöm az előzőleg csipetnyi sóval megfőzött burgonya levével, és időnként megkeverve lassú tűzön átforralom kb. 5 percig. Végül hozzávegyítem a főtt burgonyát, melyet előtte áttörtem. Tanácsok: A kiolvasztott spenót többi részét "felnőttesen" készítem, fokhagymával és tejjel, illetve spenótos palacsintát is szoktam belőle sütni. A babáknak úgy 8 hónapos kortól a fent elkészített burgonyás-spenótba 1 alaposan megfőzött tojás sárgáját is bele lehet törni. A kisfiam nagyon szerette kisbabaként, mára már kevésbé kedveli ezt az egészséges étket. Elkészítési idő: 15 perc A receptet beküldte: Neske Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |