| Spárgával tűzött csirkemell sajtmártásban receptHúsételek Hozzávalók: 2 csirkemell, 12 db spárga, 6 fokhagymagerezd, 6 szelet bacon szalonna, 10 dkg márványsajt, 3 dl tejszín, 1 evőkanál parmezán, só, bors, olívaolaj, vaj Elkészítés: Vágd félbe a melleket, majd hegyes, éles késsel szúrd fel és töltsd meg a megtisztított spárgával. Szózd, borsozd meg, majd olívaolaj és vaj keverékén néhány perc alatt süsd elő. A bacon szeleteket fektesd tűzálló tálra és helyezd rá az elősütött húsokat. A sajtmártáshoz öntsd a tejszínt fazékba, tördeld bele a márványsajtot és a parmezánt. Főzd takaréklángon addig, amíg a sajtok elolvadnak. Öntsd a mártást a húsokra (a tetejére 1-1 paradicsomkarikát is tehetsz) és süsd alufólia alatt 15-20 percig, majd a fóliát levéve néhány percig hagyd megpirulni. Köretnek párolt rizst vagy burgonyapürét kínálj hozzá. A receptet beküldte: TyBoR Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |