| Spagetti márványsajtos gombaszósszal receptTésztafélék Hozzávalók: 50 dkg spagetti (vagy linguine), 20 dkg gépsonka, 20 dkg laska- vagy csiperkegomba, 20 dkg márványsajt, 3 paradicsom hámozva (vagy 1 db paradicsomkonzerv), 20 dkg tejszínes krémsajt, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál extra szűz olívaolaj, só, frissen őrölt bors, parmezán. Elkészítés: A tésztát olaj nélküli sós vízben al dente ("ami jó a fognak" - a nem puhára, haraphatóra főzött tészta jelzője) állagúra főzöm. A forró, enyhén sózott olíván üvegesre pirítom az apróra vágott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát. Hozzáadom a sonkát, a felszeletelt gombát, majd a hámozott, kockára vágott paradicsomot, megpárolom. Belemorzsolom a márványsajtot és hozzákeverem a tejszínes krémsajtot is. Sózom, tekerek rá borsot, egyet forralok rajta, majd azon melegében a spagettire szedve tálalom. A tetejére reszelt parmezánt szórok. Tanácsok: 4 kiadós adag lesz belőle, ami 3 éhes személynek talán elegendő. :). A paradicsomot könnyű meghámozni, ha előtte egy percre lobogó vízbe mártjuk. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |