| Sós -sajtos- sonkás-baconos kifli receptSütemények, édességek Hozzávalók: 70 dkg liszt 2 db egésztojás+1 a kenéshez 1 dl tej 1 kocka élesztő 1-evő kanál cukor 1-evő kanálsó 1db kispohár kefir 1 dl olaj 1 kocka ráma-vagy más margarin is jó Elkészítés: 1) a rámát az egykanál sóval habosra kavarjuk 2.az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral felfuttatjuk. 3.lisztet , a futtatotélesztőt,a pohárkefirt,olajat a két tojást. összedolgozzuk. 4.a tésztát 8 részre osztjuk kiscipóra. a cipókat tányérnyi nagyságura nyújtjuk eggyenként. a nyolcból négyet megkenjük a sósmargarinnal amit szétosztunk négy fele. és a másik lappal befedjük a megkent lapokat. igy négy darabot kapunk. amiket egyenként mint a tortát cikkekre 8 db ra vágjuk és vagy sajtot -sonkát baconszalonnát tehetünk rá majd feltekerjük kifli alakura. gegkentük tojással és megszórhatjuk reszelt sajtal vagy szezámmmaggal. egy órát a tepsibe kelesztjük és előmelegitett sütőben készre sütjük. NÁLLUNK MINDIG HAMAR ELFOGY. NAGYON FINOM. sok sikert hozzá!!!! Tanácsok: Figyelj a Margarinra nem jó hozzá a sütő- és a dogozos margarin. csak a ráma liga vagy más kocka margarin csak ne sütőmargarin legyen. igy jó habosra kitudod kavarni a margarint a sóval. és puhább tőlle a kifli. idő: 1,ó 30 perc az elkészitése. A receptet beküldte: feketeerzsi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |