| Sonkás-gombás-sajtos csirkemell receptHúsételek Hozzávalók: 1 nagy vagy 2 kis csirkemell, 1 evőkanál grill, fűszerkeverék, 1 evőkanál mustár, 4-5 fej gomba, 6-8 szelet baromfisonka, 20-25 dkg sajt, 1-2 paradicsom, olívaolaj. Elkészítés: A csirkemell(ek)et szétszedjük, jó ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A fűszerkeveréket jól elkeverjük a mustárral majd ezzel a keverékkel a szeleteket egyenletesen bedörzsöljük. Egy tűzálló edényt vékonyan beolajozunk (ha nem üveg vagy teflon akkor érdemes előbb alufóliával bélelni) és a húst egy rétegben elhelyezzük az alján. Egyenletesen beborítjuk a szeletekre vágott gombával. Erre jöhet a vékony karikákra vágott paradicsom majd az egészet befedjük baromfisonkával (szerintem szeletelt bacon szalonnával sem lehet rossz :). A tetejét lefedjük vékonyra vágott sajtszeletekkel. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig (a sajt megpirulásáig) sütjük. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |