| Sajttallér mártogatnivalókkal receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 20 dkg reszelt trappista sajt vagy füstölt sajt, 1 db puha avokádó, fél db citrom, 1 doboz hámozott paradicsom konzerv, 1 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál morzsolt oregánó, 2 evőknaál tejszín. Elkészítés: A reszelt sajtból ping-pong labda nagyságú kupacokat halmozunk a sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól kb. 3-4 centi távolságra. Ha megvagyunk, a tepsit betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe és 10-12 perc alatt készre sütjük a sajttallérokat. Ha megsültek, csak azután nyúlunk hozzájuk, ha már kihűltek és megdermedtek.Mialatt hűlnek a tallérok, elkészítjük a mártásokat. Először a "piros" mártást, azaz a paradicsom mártást. A hámozott paradicsomkonzervet áttöltjük egy nagyobb mérőedénybe, majd megszórjuk morzsolt oregánóval és hozzáreszeljük a fokhagymagerezd felét, aztán az egészet bormixerrel összepépesítjük. Ezzel el is készült a paradicsomos mártás.Ezek után elkészítjük a "zöld", azaz az avokádó krémet is. Az avokádót félbe vágjuk, kiszedjük a magját és a gyümölcshúst egy nagyobb keverőtálkába kaparjuk. Hozzáöntjük a tejszínt, a citrom átszűrt levét, végül belereszeljük a fokhagyma maradék felét. Ha kész, villával az egészet alaposan összedolgozzuk. Íme, kész a hízlaló, egészségtelen chips ellensége. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |