| Sajtos tejfölös csirkemell II. receptHúsételek Hozzávalók: kb. 80 dkg csirkemell filé 40 dkg trappista sajt 1 nagy dobozos tejföl 1 db kinyomós ömlesztett sajt 3 evőkanál liszt 1 nagy fej vöröshagyma só vegeta bors petrezselyem Elkészítés: A húst vágjuk vékony csíkokra és fűszerezzük be ízlés szerint (bors, vegeta, petrezselyem, pici majoranna, pici só). Hagyjuk állni amíg a hagymát felpirítjuk és pici olajon megpároljuk. Tegyük rá a húst és szintén pároljuk, majd süssük készre. Tűzálló tálat vajazzunk ki, öntsük bele a hagymás húst, egyengessük el, hogy mindenhová jusson. A tejfölhöz adjunk 3 evőkanál lisztet, reszelt sajt felét, vegetát, borsot. Keverjünk bele egy kinyomós ömlesztett krémsajtot, és ezt a masszát öntsük a húsra és fedjük be a maradék reszelt sajttal. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon 30 percig süssük. Tanácsok: Fogyasztható rizzsel, krokettel vagy krumplipürével. Ha felkeltette az érdeklődésedet ez a recept, vagy ha elkészítetted, akkor kíváncsian várom a véleményeket/kritikákat levélben. :) Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: napraforgó4. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |