Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos-sonkás-bacon szalonnás rakott csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
3 kisebb csirkemell

bors
liszt
3 kisebb tojás
8 vékony szelet bacon szalonna
8 szelet csirkemell sonka
15-15 dkg füstölt és trappista sajt
2 dl tejföl

Elkészítés:
A csirkemell filéket 4-5 dkg-os szeletekre vágjuk,enyhén sózzuk,borsozzuk.
Egy kb. 17 cm átmérőjű és 10 cm magas jénait kibélelünk bacon szalonnával,úgy hogy az az edény peremén túllógjon(ezeket borítjuk később a rakottas tetejére)
A húst lisztbe,felvert tojásba,majd a kétféle sajt keverékébe forgatjuk.Egy sort a kibélelt jénaiba rakunk,erre jön néhány szelet sonka,majd ismét a bundázott csirkemell,és így tovább...!A tetejére hús kerüljön!
Rálocsoljuk a tejfölt,majd ráhajtjuk a lelógó szalonnát.
Előmelegített sütőben (180 fok) kb. 1 órát sütjük.Az első 40-45 percben alufóliával letakarva sütjük,csak a végén vesszük le a fóliát,hogy a szalonna is rápirulhasson.

Tanácsok:
Jó étvágyat!


A receptet beküldte: Mildora


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiolos csirkemell » Rakott csülök » Lerakott harcsa » Bazsalikomos csirkemell
» Rakott Ziti » Hamis vadas csirkemell » Balázska rakottas » Rakott szelet
» Rakott Pene » Rakott burgonya püré » Rakott cukkinis palacsinta » Rakott csirke sütve
» Cukkini rakottas » Napsugár csirkemell » Rakott alma » Vendégváró rakott tojás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.