| Sajtos-sonkás-bacon szalonnás rakott csirkemell receptHúsételek Hozzávalók: 3 kisebb csirkemell só bors liszt 3 kisebb tojás 8 vékony szelet bacon szalonna 8 szelet csirkemell sonka 15-15 dkg füstölt és trappista sajt 2 dl tejföl Elkészítés: A csirkemell filéket 4-5 dkg-os szeletekre vágjuk,enyhén sózzuk,borsozzuk. Egy kb. 17 cm átmérőjű és 10 cm magas jénait kibélelünk bacon szalonnával,úgy hogy az az edény peremén túllógjon(ezeket borítjuk később a rakottas tetejére) A húst lisztbe,felvert tojásba,majd a kétféle sajt keverékébe forgatjuk.Egy sort a kibélelt jénaiba rakunk,erre jön néhány szelet sonka,majd ismét a bundázott csirkemell,és így tovább...!A tetejére hús kerüljön! Rálocsoljuk a tejfölt,majd ráhajtjuk a lelógó szalonnát. Előmelegített sütőben (180 fok) kb. 1 órát sütjük.Az első 40-45 percben alufóliával letakarva sütjük,csak a végén vesszük le a fóliát,hogy a szalonna is rápirulhasson. Tanácsok: Jó étvágyat! A receptet beküldte: Mildora Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |