Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos rudacskák tejfelesen recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
100dkg rétesliszt
50dkg margarin (kocka) 10 ek disznózsír
4 db tojássárgája
5 dkg friss élesztő
40 dkg trappista sajt
400 g tejföl
2 teáskanál só
3 dl tej (langyos, élesztőhöz)
4 db tojás (kenéshez)

Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben.
A kimért lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, a zsírt, a tojássárgákat, a fele reszelt sajtot, a tejfölt, sót, végül a felfuttatott élesztőt. Összegyúrunk minden anyagot alaposan. Negyed órát pihentetjük.Majd lisztezett deszkán nyújtjuk, és derelyevágóval rudakat vágunk. Hogy szebb színe legyen, pici fűszer pirospaprikával megszórhatjuk, és úgy kenjük be kissé felvert tojással. Egész köménymaggal és a megmaradt reszelt sajttal megszórjuk.Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megsütjük.

Tanácsok:
A zsírtól lesz omlós.Ha valaki nem szereti a köménymagot, szezámmaggal is megszórhatja, vagy ha úgy tetszik, simán sajttal is fincsi. Ha túl ragadós lenne a tészta, akkor kis lisztet tegyünk hozzá. Mikor kinyújtottuk, próbáljunk a téglalapalakra törekedni, vágjuk fel derelyevágóval, ne szedjük szét a rudakat, hanem hagyjuk egyben, és így könnyebb tojással is megkenni, majd a sajttal megszórni.


A receptet beküldte: Mildi66


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos kosár » Sajtos-sonkás pulykamell » Sajtos grissini » Isteni sajtos omlett
» Sós rudacskák II. » Sajtos-tojásos rizs » Sajtos sültkrumpli » Répás sajtos rizs
» Tejszines sajtoscsirkemell » Sajtos penne sonkával » Sajtos-cukkinis tészta » Sajtos puding
» Sajtos, gombás galuska » Sajtos-fokhagymás csirke » Hagymás sajtos galuska » Sajtos karfiol.


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.