| Sajtos rudacskácskák (mert a sima rudacska már létezett) receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: Kb. fél kg finomliszt 3 tojássárgája 1 kis tejföl fél csomag élesztő, vagy 1 porélesztő 1 Ráma margarin kb. 1 evőkanál só 15 dkg füsölt sajt 15 dkg trappista sajt + 1 tojás a kenéshez Elkészítés: A tejfölbe belekeverem az élesztőt, majd az összes hozzávalót összegyúrom. Meleg helyre teszem, majd félóránként kinyújtom, és összehajtogatom. A harmadik nyújtás után már nem hajtom össze, hanem 1 ujjnyi vastagságúra nyújtom, tepsibe teszem, felvágom derelyeszaggatóval, megkenen a tojással, majd sajtot szórok a tetejére. Amikor elkészült, megfordítom, és késsel felszeletelem a süteményt. Tanácsok: A recept alkalmas pogácsának is. Én kipróbáltam, hogy nem hajtogattam, csak kelesztettem, vacak lett. Időigényes, de nem bonyolult, és nagyon finom! Elkészítési idő: 150 perc A receptet beküldte: Molyka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |