| Sajtos-gombás rakott tészta receptTésztafélék Hozzávalók: 4 személyre: 40dkg paradicsom, 20dkg gomba, 2 piros húsú paprika, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, bazsalikomlevél, 4 evőkanál olaj, só, bors, 50dkg (orsó) tészta, 20dkg mozzarella sajt. Elkészítés: A paradicsomot forróvízbe dobjuk, majd hideggel leöblítjük és meghámozzuk, összeturmixoljuk. A gombát felszeleteljük, a paprikát apró kockákra, a hagymát finomra vágjuk. Felforrósítunk a 3 ek. olajat, hozzáadjuk a hagymát, áttört fokhagymát, paradicsompépet, a bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, és felforraljuk. 5 perc múlva beletesszük a gombát, 10 perc múlva a paprikát, azután fedő alatt, mérsékelt tűzön az egészet puhára pároljuk. A sütőt előmelegítjük. Kifőzzük a tésztát, majd leszűrjük, és beleforgatjuk a paradicsomos-gombás mártásba. A maradék 1 ek. olajjal kikenünk egy sütőedényt (jénait), beletesszük a tésztát, a tetejét befedjük a vékony szeletekre vágott mozzarellával, és addig sütjük, míg a sajt egy kissé megpirul (10-12 perc). A sütőedényben tálaljuk. Frissen jó. Elkészítési idő: 50 perc Kalóriatartalom: 660 kcal A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |