| Sajtos csirkemell őzgerincben sütve receptHúsételek Hozzávalók: petrezselyem zöld, ételízesítő, őrölt bors, só, 3 evőkanál tejföl, 3 evőkanál finom liszt, 3 db tojás, 20 dkg trappista sajt, 1 db csirkemell, 1 csomag baconszalonna. Elkészítés: Egy őzgerincformát a vékony szalonnaszeletekkel kibélelünk úgy, hogy a végük a forma peremén túl kilógjon. A tojást, a lisztet, a tejfölt és a reszelt sajt felét összekeverjük. A csirkemellet kis kockákra vágjuk. Sóval, borssal, Vegetával fűszerezzük, és hozzátesszük az apróra vágott petrezselyem zöldjét. Összekeverjük a sajtos masszával, és beleöntjük a formába. A tetejét a maradék reszelt sajttal meghintjük. Az őzgerincforma két oldalán kilógó szalonnavégeket ráhajtjuk, alufóliával lefedjük. Előmelegített sütőben 45 percig sütjük, de félóra után a fóliát eltávolítjuk, hogy a teteje megpiruljon. A formát lapos tálra borítjuk, néhány perc pihentetés után szeleteljük. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |